Over ons

Ruim 30 jaar geleden hebben wij een tweejarige kunstopleiding gedaan: 7 vaste vakken
en 1 keuzevak. We kozen voor zeefdrukken en waren meteen verk(n)ocht.
Daarna volgden o.a. opleidingen aan de Vrije Academie in Den Haag, het Grafisch Lyceum in Amsterdam (zeefdrukken en algemene grafische kennis), het van Gogh Museum en ondertussen werkten we aan een collectie eigen zeefdrukken en maakten we allerlei werk in opdracht. In het atelier van Eduard de Vilder en Jan van der Schoor mochten we beginnen, later hadden we ons atelier ‘aan huis’.
Onze eerste expositie was in het Witte Theater in IJmuiden, daarna volgden o.a. exposities in Delft, Noordwijk, Beverwijk en leverden we werk aan een galerie in Amsterdam (meer informatie zie website onder ‘exposities en werk van toen’).
Door drukte met werk & gezin ontbrak de tijd om onze samenwerking voort te zetten, maar een paar jaar geleden hebben we die weer opgepakt en inmiddels met veel plezier twee series nieuw werk gemaakt: ‘Sproken’: 6 maal 10 zeefdrukcollages en ‘De Taal van Toon’: een eerbetoon aan Toon Tellegen, zeefdrukken geïnspireerd op iPhone tekeningen van Ria (meer informatie zie website onder ‘exposities nieuw werk’).

Onze eerste nieuwe expositie is in juli 2016 bij De Kunstkelder in Haarlem, daarna, in augustus, een tweede op hetzelfde adres. Ook zijn er van ons in juli en augustus twee
‘Sproken’ te zien bij De Haagsche Kopjes in Den Haag tijdens de expositie ‘Wat stel jij aan de kaak ?’ (zie website onder ‘exposities nieuw werk’).

Voorlopig hebben we genoeg ideeën voor nog heel veel nieuw & kleurig werk !

izart staat voor Ina Zwart – Al en Ria Tieman
Onder ‘contact’ vindt u onze emailadressen. Daar kunt u terecht voor uw vragen,
opmerkingen en bestellingen.

Met vriendelijke groet,
Ria en Ina